Cheescake spumos, fara foc

de klausenburger_adica Lacrima in Torturi, 27 Mai 2012 | 5811 vizualizari

 

O minune rapida, foarte usoara si prietenoasa cu toate dietele posibile (cu conditia sa se puna limita la numarul de felii - daca se poate).

O bucurie de joaca prin bucatarie intr-o zi cand afara ploua si simti nevoia sa te premiezi pentru rabdarea de a asculta cum cad picaturile de ploaie peste tot, dupa cel putin o saptamana in care le-ai rabdat cu stoicism: pic-pic-pic-pleosc!

Duminica cu dor si soare sa avem :)

 

INGREDIENTE

  • 400 gr biscuiti cu ovaz si ciocolata
  • 500 gr branza de vaci
  • 200 gr fructe de padure congelate
  • 50 gr unt
  • 150 ml de lichior-crema de whiskey
  • 1 pliculet de gelatina
  • 1 pliculet de zahar vanilinat
  • 300 ml frisca vegetala
  • 2 fructe de kiwi pentru decor
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cheescake spumos, fara foc:

1. zdrobeste 300 gr de biscuiti cat se poate de fin, adauga untul moale si 100 ml lichior-crema de whiskey; framata-l bine, intinde folie alimentara pe fundul unei forme de tort medii (25-28 cm) si preseaza aluatul pe fundul tavii; ataseaza cercul si da tava la frigider:

2. bate frisca spuma tare, scoate din ea aproximativ 100 de grame si intr-un vas separat si adauga peste ea branza de vaci, bate bine cu mixerul aceasta compozitie cu restul de lichior-crema de whiskey si cu zaharul vanilinat; dupa ce s-a transformat intr-o crema fina, las-o deoparte;

3. pune la inmuiat gelatina in apa rece; separat, pune pe foc fructele de padure, apa cat sa le acopere si 4 linguri de zahar; fierbe fructele pana se ingroasa putin siropul, apoi adauga gelatina inmuiata in siropul cu fructe, racit;

4. amesteca cu grija fructele din sirop cu branza, apoi toarna branza in restul de frisca amestecand cu grija pana obtii o spuma consistenta;  pune crema peste blatul racit si intarit apoi repune tortul la frigider, peste noapte;

5. zdrobeste restul de biscuiti (nu prea tare) si presara-i peste tort, in rest decoreaza dupa cum doresti.

TIPS-URI

1

pune la frigider siropul de fructe cu gelatina care iti ramane - din el poti face decoratiuni pentru tort, o minune!

2

inlocuieste, daca ai, lichiorul-crema cu Alchermes (lichior italian pentru Zuppa inglese), gustul va fi net superior!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cheescake spumos, fara foc" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

Angelina_Elena 1

21.08.2012, 10:28

Senzational!

klausenburger_adica Lacrima 1

21.08.2012, 11:17

Multumesc din suflet Elena. te pup. :*

Rahela Velicu 1

21.06.2021, 23:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheescake