Chifle cu leurda si masline

de Lau in Piine, 30 Mai 2019 | 2005 vizualizari

 

 "Retete pentru mese in familie"

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 plic drojdie uscata
  • 300 ml lapte
  • 1 oua
  • 1 legatura leurda
  • 1/2 legatura usturoi verde
  • 250 g cascaval
  • 200 g masline fara samburi
  • Uns
  • 1 ou
  • 50 g cascaval
  • 2 linguri dulceata de ardei iuti
Portii: 7
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu leurda si masline:

Faina o cernem intr-un bol amestecam cu sare,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata cu zaharul si 50 ml lapte caldut,adaugam oul batut si treptat lapte pana ce rezulta un aluat omogen.

Adaugam cascavalul dat prin razatoarea,masline taiate,leurda si usturoiul tocat marunt,uleiul de masline si framantam pana ce se omogenizeaza.

Acoperim vasul si lasam sa dospeasca pana ce isi dubleaza volumul.

Cu mainele unse de ulei rupem cate o bucata de aluat,formam chifle si le asezam in tava unsa cu ulei.

Lasam la dospit 20 min dupa care ungem cu oul batut cu dulceata de ardei,presaram cascaval si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumenesc frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu leurda si masline" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

MotanLaOale 1

30.05.2019, 18:38

Adi 1

30.05.2019, 21:37

Bune!

Ancutsa 1

27.07.2019, 11:17

Bune, bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle impletite