Chifle cu unt

de violeta30 in Piine, 1 Feb 2015 | 3114 vizualizari

 

Din acest aluat mi-a iesit si o placinta melc cu dovleac.

 

INGREDIENTE

  • 900 gr faina
  • 100 gr unt
  • 25 gr drojdie
  • 1 lingura smantana
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 300 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle cu unt:

Se pune faina (700 gr) intr-un castron, adaugam untul, uleiul si sarea pe care le punem intr-o parte, pe marginea castronului. Frecam drojdia cu zaharul pana devine lichida, adaugam smantana si putina apa, apoi rasturnam lichidul in gropita facuta in faina si amestecam cu o furculita, ingloband totodata si untul si sarea. Turnam apa in fir subtire si amestecam pana terminam apa. Luam la framantat coca obtinuta pe masa de lucru adaugand faina (coca trebuie sa fie omogena, dar nu foarte tare) pana nu se mai lipeste de maini. Presaram faina pe mingea de coca si o punem la dospit in castron, punem o folie alimentara sau o punga peste castron (creste mai bine) si apoi un prosop curat. Se lasa cam o ora sau pana isi dubleaza volumul. 

Dupa ce a crescut infainam masa de lucru, ne ungem cu faina si pe maini si rasturnam coca pe masa de lucru si o mai framantam adaugand faina, dar nu foarte multa. Rupem bilute din coca si formam chifle pe care le punem pe tava unsa cu ulei, dar presarand faina peste chifle.

Cand am terminat de facut chiflele le mai lasam la crescut in jur de 30-40 minute (pana se umfla). Incingem cuptorul si introducem tava, in primele 15 minute lasam focul mare si apoi il reducem. Sunt gata cand s-au rumenit. Mie mi-au iesit 10 chifle pentru ca am oprit din coca pentru placinta.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle cu unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Colac impletit in 6