Chiftele de dovlecei

de La Ancuta in Aperitive / Garnituri, 10 Aug 2011 | 5520 vizualizari

 

Chiftelele de dovlecei sunt crocante, simple si foarte bune :)

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 ou
  • 4-5 catei de usturoi
  • cas sau branza de burduf
  • 4 linguri faina
  • 3-4 linguri pesmet
  • nucsoara
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de dovlecei:

Mod de preparare pentru Chiftele de dovlecei

Curatam dovlecelul si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Punem putina sare si il lasam sa stea 10 minute sa-si lase apa.

Stoarcem bine dovlecelul si adaugam oul, usturoiul pisat si condimentele. Amestecam pana se omogenizeaza apoi adaugam cas ras sau branza de burduf (se poate insa si fara branza). Cantitatea de branza se pune in functie de preferinte.

Adaugam 4 linguri de faina si 3 linguri de pesmet si omogenizam. Adaugam pesmet pana cand obtinem o compozitie legata, din care putem sa modelam chiftele.

Cu mainile ude modelam chiftele pe care le plonjam in ulei incins. Prajim chiftelele pe ambele parti iar apoi le scoatem pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Chiftelele de dovlecei se pot servi atat calde cat si reci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Stelute cu pasta de branza si somon afumat