Chiftele de varza

de Ksenya in Mancaruri de post, 4 Apr 2017 | 16167 vizualizari

 

Kапустные котлеты-kapustnye kotleti, in traducere, chiftele de varza, este o reteta foarta populara in est. Se gateste foarte des si este raspandita in mai multe variante. Se prepara rapid si se duc la fel de  rapid :).Cand va ramane o bucata de varza si nu stiti ce sa faceti cu ea, puteti imediat face aceste minunate chiftele. Eu am sa va prezint cum se prepara in varianta de post.

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata varza cam 500 gr
  • 1/2 pahar gris (pahar de 200 g)
  • 2 -3 linguri maioneza de post
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi zdrobiti
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • condimente de care va plac, eu am pus patrunjel
  • ulei pentru calit ceapa si ulei pentru prajit
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftele de varza:

Varza se taie bucati si se pune pentru 4 minute, intr-o oala cu apa clocotita si putina sare.

Se scoate si se lasa la scurs si racit putin. Se da prin masina de tocat si se lasa intr-un bol mai mare. Se scurge excesul de zeama.

Ceapa se toaca si se caleste in 2 linguri de ulei, pana devine usor aramie, apoi se adauga peste varza.

Grisul se pune cu putina apa la hidratat, pentru 15 minute si se adauga peste varza si ceapa.

Se adauga restul de ingrediente ramase, se amesteca, se sareaza si se condimenteaza dupa gust si se lasa 10 minute.

Cu mainele umede, se formeaza chiftelele si se prajesc intr-o tigaie, cu ulei incalzit bine.

Se rumenesc pe ambele parti, pana la o culoare aurie. Se scot pe un prosop de hartie.

Se sevesc atat calde, cat si reci.

 

 

TIPS-URI

1

Folositi masina de tocat, astfel bucatile de varza vor fi uniforme.

2

Daca nu s-a scurs suficient, zeama de la varza, mai adaugati gris sau o lingura de amidon.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftele de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Panacris 1

06.04.2017, 17:48

Geanina87 1

13.12.2017, 12:34

miki_a 1

01.03.2022, 11:01

Le-am pus pe listă, am să le fac sigur în următoarele zile! Arată prea delicios de bine!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piftelute cu varza de bruxelles