Cinnamon Rolls

de Laly in Dulciuri, 11 Mai 2014 | 6322 vizualizari

 

Cred ca toata lumea a auzit de Cinnamon rolls sau de cuib de viespi cu scortisoara,sau de melcisori.Sunt excelenti langa o cana cu lapte sau langa o cafea buna.

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 gr faina
  • 200 ml lapte caldut
  • 70 gr unt topit si racit
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 2 oua mari
  • 70 gr zahar
  • un praf de sare
  • Pentru umplutura:
  • 200 gr zahar brun
  • 90 gr unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite scortisoara
  • Pentru glazura:
  • 100 gr zahar pudra
  • 2-3 lingurite de apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cinnamon Rolls:

Din 100 ml lapte caldut,drojdia proaspata,o lingura de faina si zahar preparam o maia,pe care o lasam la dospit la loc cald pana isi dubleaza volumul.Intr-un vas mai mare punem faina,facem o gropita la mijloc si punem restul de lapte,untul topit si racit,ouale,sarea si maiaua.Framantam toate ingredientele pana avem un aluat omogen.Daca aluatul este prea moale,se mai adauga putina faina,iar daca este prea tare se mai poate adauga lapte cald (cate o lingura).Framantam aluatul circa 10 minute,pana devine elastic.Punem deasupra aluatului putin ulei,apoi lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul,intr-un loc cald.

Pentru umplutura,amestecam untul cu zaharul si scortisoara,pana cand se formeaza o pasta.Dupa circa o ora,rasturnam aluatul pe masa de lucru infainata si mai framantam putrin,sa scoatem aerul,apoi intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara de circa 5 mm grosime.Intindem cu grija pasta de unt si zahar si uniformizam.Este bine sa intindem pasta de zahar pana aproape de margini.Rulam cu grija foaia de aluat,cat de strans putem si apasam usor cu degetele pentru a o inchide la capete.Folosind un cutit foarte  bine ascutit,fara zimti deoarece aluatul se varupe,taiem rulada in bucati de circa 3-4 cm grosime.Tapetam cu hartie de copt tava si punem rulourile,cu distanta intre ele, deoarece vor mai creste.Mai lasam la loc cald circa 30 de minute,ca rulourile sa mai dospeasca putin.Dam rulourile la cuptor la foc moderat pana se rumenesc frumos la suprafata.Atentie se ard foarte repede,de aceea trebuiesc urmarite cat stau la copt.

Pentru glazura amestecam zaharul cu apa,adaugata lingurita  cu lingurita pana rezulta o glazura lucioasa.Scoatem rulourile din cuptor si cat sunt calde punem glazura deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cinnamon Rolls" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cinnamon Rolls