Ciorba cu perisoare de vitel

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Feb 2020 | 2573 vizualizari

 

 Bineinteles ca este una dintre cele mai apreciate ciorbe .Sa ridice mana sus cui nu-i place . Sa stiu ca am portie dubla :D!!!!
De data aceasta am dorit o ciorba acrisoara care sa nu fie foarte incarcata . In acest scop nu am folosit smantana sau orez .

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa mica galbena
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 4 linguri ulei floarea soarelui
  • 1 lingurita boia dulce de ardei
  • 1/4 lingurita boia iute de ardei
  • 2 linguri otet tarhon in otet-productie proprie
  • frunze de telina verde
  • 3 linguri orez-optional
  • smantana -optional

Pt .perisoare

  • 500 gr carne vitel
  • 1 ou
  • 3 linguri patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper negru macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de vitel:

  1. Legumele pentru ciorba se curata, se spala si se taie in bucati.
  2. Maruntiti ceapa, morcovul si telina cu ajutorul robotului de bucatarie  .
  3. Sotati legumele maruntite in ulei . Sarati si adaugati boiaua dulce si cea iute .
  4. Amestecati de doua-trei ori si turnati deasupra 2l apa fierbinte .
  5. Legumele maruntite vor fierbe foarte repede.
  6. Taiati carnea de vitel bucati.
  7. Cu ajutorul robotului de bucatrie tocati si omogenizati carnea , patrunjelul si ceapa verde .
  8. Adaugati oul , pesmetul , piperul si sarea . Omogenizati totul .
  9. Cu mainile umezite sau unse cu ulei formati mici bilute .
  10. Reduceti intensitatea fierberii la zeama.
  11. Rotujiti  intre palme bilutele de carne si le introduceti la fiert -la foc domol .
  12. Acriti cu tarhon tocat conservat in  otet .
  13. Gustati si sarati/ acriti daca este nevoie .
  14. La servire presarati in farfurie frunzulite verzi de telina .
  15. Puneti pe masa smantana pentru cine doreste asa ceva .

                             Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Ciorba va primi acreala de la tarhonul conservat in otet !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

29.02.2020, 19:06

Ce apetisanta este ciorba ta cu perisoare!

Catalina L 1

01.03.2020, 13:33

oh la la ma dai gata, minunata

mirela0911 1

01.03.2020, 13:53

Ce ciorba buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui, cu cartofi - Reteta gustoasa pentru intreaga familie