Ciorba de burta

de papabundetot in Ciorbe, 15 Noi 2014 | 12021 vizualizari

 

Este a 2-a oara in aceasta viata cand fac ciorba de burta,de data asta,a iesit mult mai bine decat prima data,deja sunt experimentata,si care orice lucru pe care il faci de mai multe ori,mereu iese mai bine,decat prima data.

Pentru aceasta ciorba m-am inspirat de pe blogullui Adi Hadean desi asa cum scria acolo,reteta este de fapt meritul d-nei Hadean :) http://www.adihadean.ro/2013/12/ciorba-de-burta-a-doamnei-hadean/,si pare ca este foarte buna (eu nu mananc,doar o fac,asa ca nu stiu ce gust are),dar am primit multe laude la adresa ei.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 1 buc rasol de vita
  • 1 os cu ceva carne de la un ciolan afumat
  • 2,5 kg burta
  • 3 morcovi mari
  • 1 ceapa mare
  • 3 radacini de pastarnac
  • 1 telina medie ca si marime
  • 7 catei de usturoi
  • 3 galbenusuri de ou
  • 200 ml smantana
  • sare,
  • otet de la gogosari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Am cumparat si eu,cum probabil face toata lumea,burta prefiarta,pe care am lasat-o la decongelat de seara si pana a 2-a zi dimineata.A doua zi,am spalat burta decongelata in cateva ape,apoi am pus o oala cu apa si putina sare la foc si am oparit acolo burta aproximativ 10 minute,apoi am scos-o si am lasat-o deoparte.

In alta oala mare am pus apa,sare,rasolul de vita si osul de la ciolan si le-am lasat sa fiarba aproximativ 2 ore,apoi am adaugat legumele curatate si spalate,asa intregi cum erau si am mai lasat sa fiarba,pana cand si legumele s-au fiert.Am scos din oala legumele si carnea,carnea dupa ce s-a racit un pic am curatat-o de pe oase,am taiat-o in fasiute mici si am adaugat-o inapoi.Morcovii i-am dat pe razatoarea mica,usturoiul l-am zdrobit ,le-am pus intr-un castron,am adaugat si 2 linguri ulei de masline peste morcovi si usturoi,am amestecat bine si am pus in oala acest amestec si am lasat sa fiarba.Am adaugat si burta in oala si am lasat-o sa fiarba aproximativ o ora.Restul legumelor eu nu le-am mai adaugat inoala,darpentru cine doreste,sa stiti ca nu e interzis 

Dupa ce ciorba mea a fiert complet,am stins focul,am pus intr-un castron 3 galbenusuri,smantana,am amestecat bine si apoi am adaugat cate putina ciorba in asa fel incat sa ajung treptat cu smantana la temperatura care era in oala pentru ca oul sa nu se stranga.Cand am obtinut in castron o zeama fierbinte,am adaugat totul in oala amestecand usor.Am dres la final ciorba cu otet de la gogosari si putina sare si asta a fost tot.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

dantes 1

16.11.2014, 08:32

Buna!

simona72 1

16.11.2014, 18:01

Tare buna!!

claudiaO 1

17.11.2014, 09:00

vreau si eu o portie cu ardei iute si smantana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta