Ciorba de burta

de amalia01 in Ciorbe, 28 Iun 2017 | 3012 vizualizari

 

Nu am mancat aceasta ciorba pana am implinit o onorabila varsta.
Si avand in vedere ca ai mei o adora, a fost musai sa invat sa o fac.
Si stiti ceva? Mi-a si iesit!

 

INGREDIENTE

  • 6 l apa
  • 2 bucati os de vita cu maduva
  • 1 kg burta de vita prefiarta, fideluta
  • 4 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1 ceapa alba
  • 8 catei de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 3 oua
  • 250 ml smantana
  • 1 lg ulei
  • sare
  • 1 cub Maggi vita
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

In apa, pui la fiert oasele de vita cu un praf de sare, pentru 30 de minute. Scoti oasele si adaugi in apa ceapa si zarzavatul ( patrunjelul si 3 morcovi) curatat, lasandu-le sa fiarba la foc mic.

Cand zarzavatul este fiert, il scoti usor cu o paleta si adaugi burta si usturoiul tocat marunt.

Lasi ciorba sa fiarba incet inca 30 de minute, apoi adaugi cubul de vita si ardeiul iute curatat de nervuri si seminte si taiat rondele. Lasi la foc mic, 10 minute, apoi stingi focul.

Ciorba ramane sa se racoreasca sub capac, timp in care bati bine ouale cu smantana si calesti morcovul ras in lingura de ulei.

Cand ciorba s-a racorit, adaugi morcovul calit si smantana, amestecand continuu, ca sa nu se taie.

Servesti ciorba fierbinte alaturi de ardei iute si smantana.

 Tips&Tricks: sa lasi neaparat ciorba sa se racoreasca, altfel in momentul in care adaugi smantana batuta cu ou se va taia!

TIPS-URI

1

ciorba

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare