Ciorba de burta la ceaun

de Constelatialeu in Ciorbe, 1 Sep 2018 | 9184 vizualizari

 

Provocarea GastroArt ....fara introducere prea mare ca sunt suferinda, ma doare-n gat, dar m-am dres cu ciorba de burta de sub burta....=))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg burta de vita
  • 3 kg de turloaie de vita
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • sare
  • 500 g smantana dulce cu 35% grasime
  • 200 ml otet
  • 8 galbenusuri
  • 2 linguri de faina
  • 2 capatani de usturoi
  • 100 g unt
  • suplimentar
  • usturoi tocat
  • otet
  • smantana dulce
  • piper
  • ardei iute
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta la ceaun:

mai intai mergem la macelarie si cumparam materia prima, adica burta de vita, de preferat s ao alegem cu muchie si turloaie de vita. Spalam burta si turloaiele ( oase) foarte bine, apoi le punem in tuci, turnam 6 l de apa si o lingura de sare grunjoasa, lasam sa fiarba pana pica zgarciurile de pe oase si burta este fiarta, din cand in cand mai adaugam apa sa avem tot timpul cca 6 l de zeama.

Cu 1 ora inainte sa oprim focul adaugam legumele. Eu am fiert cu o seara inainte oasele si burta. A doua zi punem pe foc tuciul sa se incalzeasca putin, scoatem turloaiele, burta si legumele, strecuram zeama si o punem la loc in tuci .

Taiem fideluta burta si curatam turloaiele . Cand incepe sa fiarba zeama, adaugam burta taiata si ce am scos dupa turloaie. Separat, intr-un castron punem 8 galbenusuri, smantana si faina amestecam bine. Dam pe razatoarea mare morcovul si pastarnacul fiert si usturoiul  zdrobit, punem o tigaie la incins adaugam untul si lasam sa se topeasca apoi punem legumele rase si usturoiul zdrobit. Calim cca 10 min si adaugam legumele calite peste galbenusuri, omogenizam bine.

Punem otet si sare si stingem cu zeama din tuci, apoi rasturnam tot amestecul peste zeama din tuci, lasam sa dea un clocot. Cine doreste mai adauga usturoi, smantana si otet.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta la ceaun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

abstract01 1

10.02.2020, 17:02

Olrich 1

16.10.2020, 20:04

Ar fi de preferat cand scrieti ceva ce citeste toata Romania sa nu mai folositi regionalisme din Oltenia.Nu pricep defel ce inseamna ,,turloaie,,De aemenea nu inteleg ce ati scos ,,dupa turloaie,, si tot asa...
Penibil

Constelatialeu 1

16.10.2020, 21:04

Olrich, daca citeai toata reteta vedeai ca in paranteza la turloaie scrie oase, dar e clar ca n-ai citit si nu avem ce discuta. E liber sa nu-ti placa, deci poti sa treci mai departe.Desi nu cred ca te intereseaza, dar totusi iti spun, la macelaria de unde le-am cumparat exact asa scria pe eticheta ''turloaie de vita'' partea de os cu tendoane si zgarciuri de la piciorul vitei.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi acrita cu bulion de corcoduse