Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri

de katty in Ciorbe, 16 Feb 2020 | 3355 vizualizari

 

O ciorbita satioasa, densa,aromata, dar  saraca in calorii...
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr carne caprioara cu os
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras rosu
  • 70 gr mazare boabe congelata
  • 70 gr fasole verde congelata
  • 250 gr rosii congelate
  • taietei subtiri
  • sare
  • piper
  • tarhon uscat
  • patrunjel verde
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri:

Tinem carnea 1/2 de ora in apa rece. apoi o fierbem, de preferat intr-o oala sub presiune.

Scoatem carnea de pe oase si strecuram zeama pentru a obtine o zeama limpede.

In uleiul incins punem pe rand morcovii taiati cubulete, ceapa tocata fin, ardeiul taiat cubulete, mazarea si fasolea verde. Le lasam sa se inmoaie usor, apoi acoperim cu zeama de carne. Fierbem 15 minute, apoi adaugam bucatile de carne, rosiile, sare si piper.

Cand rosiile au fiert, completam cu zeama, adaugam sare daca mai este nevoie, tarhonul si taieteii. Fierbem 5 minute.

Batem ouale intr-o cana si le lasam sa se prelinga in oala incet, pe dosul furculitei. Lasam sa mai dea 2-3 clocote, amestecand usor in oala pentru a desprinde zdrentele de ou si stingem focul. Punem patrunjelul verde tocat fin si acoperim cu un capac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de caprioara cu tarhon si taietei subtiri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Friptura din carne de mistret