Ciorba de fasole

de Ancutsa in Ciorbe, 9 Aug 2016 | 2923 vizualizari

 

Imi place sa servesc ciorba de fasole alaturi de crutoane sau paine prajita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ceapa + 2 cepe pentru calit;
  • 1 morcov;
  • 1 ardei gras;
  • Sare dupa gust;
  • 4 linguri de rosii cubulete la cutie;
  • O lingurita de bulion;
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole:

Se spala fasolea in mai multe ape si se lasa la inmuiat peste noapte.

A doua zi, se pune fasolea la fiert. La 500 g fasole se adauga cam 3 litri de apa.

Cand este aproape fiarta, se adauga o ceapa, ardeiul, morcovul si rosiile toate taiate marunt si sare dupa gust.

Cand este totul fiert, se calesc separat cele 2 cepe, iar cand devin aurii se pune peste ele o lingurita de bulion dizolvat in putina apa, apoi se toarna inapoi in ciorba si se mai lasa la fiert sa dea cateva clocote. Se mai lasa cam 5 minute, apoi se ia de pe foc.

Se serveste cu paine prajita.

 

Tmp de preparare: aprox 2 ore, dar depinde de cat de repede fierbe fasolea.

Portii: 10

 

Pofta Buna!

 

Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:

 

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/08/ciorba-de-fasole-3.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Gherca Daniela 1

10.08.2016, 08:48

e in program sa fac si eu azi!

Rocsi 1

10.08.2016, 21:06

Ciorba de fasole, este preferata mea!

Ancutsa 1

27.09.2016, 12:01

Daniela, multumesc pentru vizita!

Rocsi, daaa, si mie imi place tare mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu costita afumata