Ciorba de fasole cu afumatura

de deyutzky in Ciorbe, 15 Mar 2020 | 3408 vizualizari

 

Imi place mult ciorba de fasole, iar daca are si afumatura, e delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani fasole uscata boabe
  • 500-600 g afumatura (eu am avut o bucata de muschi afumat si o bucata de coasta, voi puteti pune de care aveti si va place)
  • 1 ceapa mare
  • 4 linguri zarzavat de casa
  • aprox, 500 ml bors, dar puneti dupa gust
  • 2-3 cuiburi de taitei
  • sare dupa gust
  • cimbru dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu afumatura:

Punem fasolea intr-un bol cu apa rece si o lasam peste noapte sau macar 3-4 ore, pentru a se inmuia cat trebuie.

Dupa acest timp, clatim bine fasolea si o punem la fiert intr-o oala cu apa. 

Dupa ce da primul clocot, aruncam apa, apoi punem alta apa curata.

Dam iar pe foc sa fiarba, iar dupa al 2 lea clocot aruncam apa si punem alta apa curata,

Punem oala pe foc, adaugam acum carnea spalata si portionata si ceapa tocata.

Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic.

Cand carnea si fasolea sunt aproape fierte, adaugam zarzavatul, borsul, taiteii, sare si cimbru dupa gust. 

Acoperim cu capacul si mai lasam sa fiarba aprox. 15-20 min la foc mic.

Va doresc Pofta Buna! 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza dulce, cu afumatura, reteta traditionala pentru o masa delicioasa si satioasa