Ciorba de linte cu afumatura

de alinutzika in Ciorbe, 25 Sep 2012 | 24101 vizualizari

 

Pentru prima data am incercat lintea. Am vrut si eu sa gust delicatesa cu care Iacov l-a pacalit pe Esau sa-si vanda dreptul de intai nascut. Am studiat nenumarate retete de preparare si nu m-a atras niciuna. Pentru ca niciuna nu era cu ceva "carnita"...:))) Si cum eu sunt o mare carnivora, m-am decis sa o fac eu cum ma taie capul. Si am fost multumita de rezultat. Doar ca nu am stiut timpul de fierbere a lintei si mi s-a cam sfaramat. Asta tot din cauza unora care au zis ca lintea se fierbe greu si trebuie tinuta in apa inainte. Povesti! In 20 de minute era fiarta complet.Pana mi s-au fiert legumele celelalte pe care le-am pus dupa ea, dumneaei a inceput deja sa se "dizolve"..:)) Un minus: ma asteptam ca ciorba sa fie rosie! Da de unde! Nici lintea macar nu a ramas rosie ci s-a facut un galben-pal....

 

INGREDIENTE

  • 2 cani linte- rosie am pus eu
  • 200 g afumatura (eu am pus ceafa afumata)
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei rosu mare
  • 1 lingurita sos chilli (optional)
  • 3 linguri pasta de rosii
  • 200 g smantana grasa
  • sare, piper, 2 cuburi knorr
  • un varf de lingurita chimen
  • frunze de telina+ patrunjel tocate foarte marunt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de linte cu afumatura:

Ceapa, morcoviul si ardeiul se toaca, afumatura se taie marunt si se calesc toate la foc mic in putin ulei de masline. Se adauga pasta de rosii si chilli , iar apoi  se umple oala cu apa. Cand fierbe, se adauga lintea si condimentele. Dupa ce lintea e fiarta, opriti focul si adaugati smantana, subtiata dinainte cu zeama din oala si amestecati bine. Tocati verdeata foarte marunt si puneti-o in oala, apoi acoperiti oala 5 minute. Serviti-o cu ce vreti voi.

Mie mi s-a parut ca seamana destul de bine cu ciorba de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de linte cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei

COMENTARII (26)

alinutzika 1

27.09.2012, 10:04

multumesc!

elucubratiiculinare 1

02.10.2012, 23:13

yammy

Panacris 1

30.06.2013, 11:41

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de linte şi fasole roşie - de post