Ciorba de miel cu cartofi

de oanapl in Ciorbe, 3 Iun 2022 | 5145 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • gâtul + câteva coaste de miel
  • 1 morcov
  • 2 cepe roșii
  • 3 fire de ceapă verde
  • 1/3 ardei gras roșu
  • 1 bucată țelină
  • ½ dovlecel
  • 6 cartofi noi
  • borș proaspăt
  • sare
  • leustean verde
  • pătrunjel verde
  • smântână (opțional)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de miel cu cartofi:

Se curăță carnea de miel și se spală bine și se pune la fiert în apă. Se lasă să dea un clocot și apoi se aruncă apa sau se spumează foarte bine.
Între timp se curăță, se spală și se toacă ceapa, ardeiul, morcovul și dovlecelul. Telina am pus-o întreagă și am scos-o la sfârșit și am tăiat-o cubulețe și am adăugat-o în ciorbă.
Se adaugă în oală, legumele. Se adaugă sare după gust și se lasă să fiarbă până când carnea de miel e fiartă. Se scoate din oală și se dezosează.
Se curăță cartofii și se taie cubulețe și se adaugă în oală și se lasă să fiarbă 20 de minute. Se adaugă carnea de miel în oală. De asemenea, se adaugă ceapa verde taiată rondele.

Se încălzește borșul și se adaugă în oală și se mai lasă să clocotească 2 minute.
La sfârșit se pune leuștean și pătrunjel tocate mărunt.
Opțional se servește cu smântână.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de miel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole rosie