Ciorba de oase cu zeama de varza

de MotanLaOale in Ciorbe, 7 Mar 2017 | 4078 vizualizari

 

Este o ciorba foarte buna de facut iarna cand avem zeama de varza.

 

INGREDIENTE

  • 500 g oase crude de porc
  • 500 g oase afumate de la scarita
  • 2 cepe
  • 3 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 radacina pastarnac
  • 1 telina mica
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei verde
  • 200 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 3 cartofi
  • 5 rosii
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura leustean
  • 50 ml ulei
  • 1,5 litri zeama de varza
  • vegeta
  • piper
  • sare daca este nevoie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de oase cu zeama de varza:

Oasele cu carne (oase de la cotlete) si cele afumate de la scarita se spala.

Legumele se curata, se spala si se taie dupa dorinta.

Intr-o oala, se pune uleiul, legumele, ardeiul si se calesc 3-4 minute. Se adauga apa si se fierb 10 minute.

Se adauga oasele si se mai fierbe 20 de minute si se ia spuma daca este cazul. Se adauga mazarea, fasolea verde, cartofii si se mai fierb 15 minute.

Se adauga rosiile si se mai fierbe totul 10 minute.

Zeama de varza se fierbe separat si se pune in ciorba dupa gustul fiecaruia, se potriveste de gust si se mai fierbe 5 minute.

Se pune verdeata tocata marunt, se mai dau doua clocote si este gata.

Se mananca cu ardei iute sau ceapa rosie.

Pofta Buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate face si cu bors dar are alt gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oase cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu peste afumat