Ciorba de peste cu dovlecel

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 27 Ian 2020 | 3648 vizualizari

 

 Am vrut sa-i spun la aceasta ciorba , de peste cu patru capete . Suna cam dubios . Adevarul ca la prepararea ei am folosit capetel a patru soiuri diferite de peste proaspat : stiuca , crap , platica si salau .Daca spun sotului ca prepar ciorba cu dovlecel imi da replica ,, Aia sa o mananci tu "" .Am ales sa nu-l avertizez si dupa cea a savurat si laudat ciorba , i-am devaluit ca si renegatul dovlecela fost prezent :D !!!

 

INGREDIENTE

  • 4 capete mari si cozi de la 4 pesti diferiti : stiuca , crap , platica , salau
  • 4 linguri otet mere infuzat cu ardei iute
  • 4 rosii uscate conservate in ulei de masline
  • 4 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi mici
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita piper boabe
  • fulgi chilli proaspat rasnit
  • cimbru verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste cu dovlecel:

  1. Capetele si cozile de peste se spala si se pun la fiert in 2 l apa cu sare , otet mere ,foie de dafin si boabe de piper .
  2. Lasati sa fiarba 15 minute si strecurati zeama prin strecuratoare .
  3. Alegeti carnea de peste de pe oae si o introduceti la sfarsitul prepararii in apoi in zeama .
  4. Spalati , curatti si taiati cuburi . morcovii , cartofii si dovlecelul .
  5. Feliati rosiile uscate . Tocati marunt ceapa si usturoiul .
  6. Sotati ceapa si usturoiul in ulei de masline .
  7. Adugati morcovii si adugati zeama fierbinte in care a fiert pestele .
  8. Pe rand adugati cartofii si cand morcovul este aproape patruns , se pune si dovlecelul .
  9. Adugati la fierbere rosiile taiate si oregano .
  10. La sfarsitul fierberii se gusta si se sareaza sau acreste dupa dorinta .
  11. Introduceti carnea de peste in zeama .
  12. Pentru mine a fost suficienta aciditatea data de otetul de mere si rosiile deshidratate .
  13. Daca doriti mai acriti cu bulion sau otet de mere .
  14. Rasniti fulgi de chilli pe deasupra si pentru prospetime presarati cimbru verde .
  15.          Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Pentru mine a fost suficienta aciditatea data de otetul de mere si rosiile deshidratate .

2

Daca doriti mai acriti cu bulion sau otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste cu dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciorba din pulpa de porc, acrita cu moare de varza