Ciorba de vitel cu legume si tarhon

de Merisor in Ciorbe, 25 Iun 2014 | 7825 vizualizari

 

Este o ciorbita foarte buna, dulce-acrisoara!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de vitel cu os
  • 2 cepe galbene
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 1/4 radacina telina
  • 10 pastai de fasole galbena
  • 1 ceasca boabe de mazare(congelata)
  • 1 ardei rosu, de la congelator
  • 2 rosii
  • sare dupa gust
  • 1 lingurita tarhon
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 4 l apa
  • 1 ou
  • 2 linguri otet de mere
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vitel cu legume si tarhon:

Portionam carnea si o spalam bine.

Punem un vas cu apa si putina sare pe foc, iar cand atinge punctul de fierbere scufundam carnea in el.

Lasam carnea sa fiarba 10-15 minute pana incepe sa se patrunda la testul cu furculita si inlaturam spuma care se formeaza.

Adaugam apoi legumele curatate, spalate si taiate cubulete(mai putin mazarea si ardeiul rosu care sunt congelate).

Cand morcovul si pastarnacul incep sa se patrunda, adaugam si mazare si ardeiul rosu, apoi peste cateva minute rosiile decojite si taiate.

Gustam ciorba si o potrivim de sare si presaram tarhonul.

Dupa zece minute de la adaugarea rosiilor, batem oul, adaugam otetul si le amestecam cu putina ciorba fiarta, apoi le adaugam in ciorba de pe foc, amestecand cu o spatula sa se imprastie uniform. 

Stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vitel cu legume si tarhon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:19

buna

Aletta 1

22.04.2015, 22:47

Ce bine arata.cu siguranta o sa fac si eu.

Micutza Luana 1

05.06.2015, 13:18

ce bunatate tre la favorit sa io fac lu iubi

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare (de porc) cu cartofi