Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi

de Sidy in Ciorbe, 20 Feb 2013 | 11304 vizualizari

 

Bucataria ungureasca este variata, consistenta si rafinata. Mancarile nationale sunt ardeiate si piperate .
Supele si ciorbele specific unguresti au la baza legume , crutoane sau galuste de mai multe feluri.
Ele trebuie doar să deschidă apetitul mesenilor pentru felurile principale de mâncare.
Va poftesc la o cioba fierbinte gustoasa si aspectuoasa:

 

INGREDIENTE

  • 4 cartofi
  • 1 ceapa rosie
  • 1-2 morcovi
  • 1 patrunjel
  • 1-2 oua
  • 3 linguri faina
  • 1-2 l supa( de carne sau legume)
  • 1 legatura patrunjel verde
  • piper negru Kotany
  • sare de mare
  • 1 lingura pasta crema Gulas iute
  • 1 lingura pasta ardei rosu- facuta in casa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingura vegeta Bio
Portii: 9
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi:

Cartofii ii curatam , ii taiem cuburi si ii punem sa fiarba in apa cu sare.Dupa ce au fiert, ii strecuram , dar nu aruncam  apa de pe ei, o pastram iar pe ei ii lasam sa se raceasca.

Curatam ceapa si o taiem julien, apoi o sotam in putin ulei incalzit ,un minut.Adaugam pasta de ardei si pasta gulas, apa ramasa de la fiert cartofii si supa de carne.

Lasam sa fiarba cateva minute, la foc mic, acoperit.

Morcovii si patrunjelul ii curatam , ii spalam apoi ii taiem rondele si ii adaugam in ciorba care fierbe.

Lasam sa fiarba la foc mic , acoperit, 30 de minute pina cand zarzavatul este fiert.

Dupa ce s-au racit cartofii ii dam prin presa sau ii sfaramam cu furculita , ca pentru piureu.

Ii punem intr-un bol apoi , impreuna cu oul, faina si  sarea , ii omogenizam iar cu ajutorul unei lingurite .Mie mi s-a parut ca sunt prea tari galustele si nu se omogenizeaza , asa ca am mai adaugat un ou.

Formam in palma niste galuste mici ca si perisoarele, pe care le dam prin foarte putina faina.

Intr-o oala punem 2 l de apa la fiert cu o lingura vegeta Bio si in momentul cand aceasta clocoteste adaugam galustele din cartofi, lasam sa fiarba 10 minute, stingem focul si acoperim.Ele se vor ridica deasupra cand sunt fierte.

Galustele se vor mai umfla putin , din aceasta cauza nici nu le-am lasat in ciorba ci separat, in apa cu vegeta Bio.

La servire punem la o portie 3-4 faluste, ciorba fierbinte  si patrunjel verde tocat marunt, deasupra.

Servim cu ardei iute.

 Pofta mare sa aveti !!!

TIPS-URI

1

Cine doreste o mai poate acri putin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca cu galuste din cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

Krystyan Trendy 1

04.11.2013, 15:20

arata bine

Sidy 1

04.11.2013, 15:35

Si e si buna

kytz 1

15.09.2017, 09:19

Ce bună ar fi o ciorbă caldă !

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de varza noua cu afumatura