Ciulama de pui cu mamaliga

de Oana in 2 Portii = 20 LEI, 2 Feb 2017 | 24271 vizualizari

 

O mancare rapida si tare gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui taiat cubulete – 500 gr
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • 1 morcov ras
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper
  • 1,5 l apa fierbinte
  • 50 gr unt
  • 40 gr faina
  • 100 ml smantana lichida 32% grasime
  • marar tocat
  • + mamaliguta pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu mamaliga:

Pune uleiul intr-o craticioara mai adanca si lasa-l sa se incinga. Adauga ceapa tocata cubulete, usturoiul si morcovul ras. Soteaza pentru 3-4 minute pana se inmoaie putin.

Pune apoi cubuletele de piept de pui si condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Mai lasa 2-3 minute si amesteca pana carnea incepe sa isi schimbe culoarea.

Adauga apa fierbinte si foile de dafin, acopera oala cu un capac si lasa 20 de minute sa fiarba la foc potrivit.

Cand carnea a fiert, opreste focul si pune untul in alta craticioara si lasa-l sa se topeasca. Adauga apoi toata faina si amesteca cu un tel, la foc mic. Pune treptat cate un polonic de supa fierbinte si amesteca in continuu, sa nu se formeze cocoloase. Adauga supa atat cat doresti, pana ajunge ciulamaua la consistenta dorita. Daca ramane supa nefolosita poti sa o strecori si o pastrezi in frigider.

La final adauga smantana lichida si mai lasa 2-3 minute sa fiarba. Condimenteaza dupa gust cu sare si piper si serveste ciulamaua impreuna cu mamaliga si putin marar verde tocat deasupra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu mamaliga" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pui intreg la cuptor reteta simpla de friptura