Clafoutis cu cirese

de divainbucatarie in Prajituri, 15 Iun 2011 | 5747 vizualizari

 

Am gasit aceasta reteta in cartea copilului “Bucataria Franceza”. Am facut-o impreuna cu el si rezultatul a fost delicios. Cred ca toti copiii pot gati impreuna cu parintii retete simple, iar produsul final va fi mult mai bun, pentru ca este realizat cu contributia celor mici.

 

INGREDIENTE

  • 500 g cirese
  • 3 oua
  • 75 zahar tos
  • 15 g zahar pudra
  • 130 g faina
  • 200 ml lapte
  • unt pentru uns
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Spalam ciresele si le scoatem samburii si cozile. Le pune in forma in care vom coace dupa ce am uns-o cu unt.

Mixam ouale bine cu zaharul pana se topeste. Adaugam faina, apoi laptele cate putin, amestecand continuu.

Vom obtine o compozitie moale. Turnam aluatul peste cirese. Coacem tarta la 190°C. Dupa 20 de minute scoatem tarta din cutor si presaram zaharul pudra, apoi o lasam inca 15 minute la cuptor.

Se face atat de repede si de usor, incat nu ai cum sa nu indragesti aceasta reteta!

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu cirese