Colac cu mac

de -Licurici- in Piine, 15 Mar 2018 | 3020 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina;
  • 1 ou;
  • 10 g drojdie uscata;
  • 200 ml lapte cald;
  • 50 g mac;
  • 50 g unt topit;
  • sare;
  • 1 lingurita de zahar.
  • suplimentar:
  • unt pentru uns forma;
  • 1 galbenus de ou;
  • 100ml lapte + 2 linguri miere.
Portii: 1
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Colac cu mac:

Drojdia se dizolva cu putin lapte cald si se amesteca cu zaharul si o lingura de faina. Se lasa cateva minute sa creasca.

Faina se cerne si se amesteca cu sare, oul batut, drojdia, macul, untul topit si laptele.

Toata compozitia se pune la framantat in mixer sau se poate framanta cu mana, pana cand nu se mai lipeste de mana.

Se lasa la crescut, acoperita cu un prosop, cel putin 30 min.

Dupa 30 min, se formeaza bile si se pun intr-o forma rotunda, unsa cu unt, apoi se mai lasa 30 min sa creasca.

Se unge cu un galbenus de ou si se baga la cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 20min.

Dupa 20 min, se insiropeaza cu laptele amestecat cu mierea si se mai baga 10 min la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Colac cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine prajita la cuptor