Conopida cu bacon in sos de ardei

de Julie in Mancaruri de legume, 19 Noi 2011 | 8873 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida potrivita,
  • 200 g bacon afumat,
  • 3-4 buc. ardei gras de diverse culori,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 rosii,
  • sare, piper,
  • cimbru,
  • 2-3 catei de usturoi,
  • 3-4 linguri ulei.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida cu bacon in sos de ardei:

Conopida se desface in buchetele mai mici si se fierbe in apa cu sare, timp de 5-7 minute. Se scurge de apa si se lasa sa se raceasca. Se formeaza apoi rulouri, infasurand in bacon fiecare buchetel de conopida.
Ceapa si ardeii se spala, se curata si se toaca marunt, apoi se pun la calit in ulei, pana se inmoaie. Se adauga rosiile decojite si tocate in cuburi mici. Se sareaza, pipereaza, se adauga cimbru si se mai fierbe pana scade sosul. La final se adauga usturoiul taiat felii subtiri. Sosul de ardei se lasa sa se raceasca putin, apoi se transfera intr-o tava termorezistenta. Deasupra sosului, se aseaza rulourile de conopida. Se da tava la cuptor pentru 30-35 minute.
Mancarea se serveste calda.

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida cu bacon in sos de ardei" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopida la cuptor