Conopida pane la cuptor

de T I M E A in Mancaruri de legume, 13 Iun 2013 | 22411 vizualizari

 

Varianta pane facuta la cuptor e categoric mai sanatoasa decat varianta in ulei prajit. Si culmea ca are si gust bun :)

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de marime potrivita
  • 2 oua
  • 3-4 linguri faina
  • 4-5 linguri pesmet
  • sare, piper, praf de usturoi
  • 2 l apa cu putina sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Conopida pane la cuptor:

Mai intai spalam bine conopida si o desfacem in floricele.

Punem pe foc un vas cu 2 l de apa cu putina sare si cand fierbe apa adaugam floricelele de conopida. Lasam sa fiarba pana le putem patrunde cu furculita.

Luam de pe foc, strecuram de apa si scoatem pe un carpator. Saram, piperam si pudram cu praf de usturoi fiecare bucata.

Pregatim 3 farfurii: una cu ou batut, alta cu faina si alta cu pesmet. Dam pe rand fiecare bucata de conopida prin faina, apoi ou si apoi pesmet.

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 25-30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra.

Scoatem din cuptor si servim cu rosii.

Se pot servi atat calde cat si reci.

 

TIPS-URI

1

Puteti adauga in oul batut si verdeturi aromate

Daca ti-a placut reteta noastra "Conopida pane la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Corinuta 1

14.06.2013, 09:46

buna conopida, place!

Sim0na 1

14.06.2013, 11:31

N-am facut la cuptor.. dar prajita ne place tare!

T I M E A 1

15.06.2013, 22:56

si eu pana acum am facut doar prajit dar clar ca nu o sa mai fac decat la cuptor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

ieri la 18:56

Spaghete cu gorgonzola, zucchini și roșii deshidratate

ieri la 18:51

Cartofi gratinați cu gorgonzola

ieri la 18:43

Rulouri cu nectarine și gorgonzola

ieri la 09:09

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Conopida pane cu sos de branza