Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână

de gaby_duceag in Pui, 14 Feb 2012 | 7908 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7-8 copănele de pui dezosate
  • 3 linguri ulei măsline
  • 2 linguri sos de soia
  • sare
  • piper
  • 200 gr ciuperci
  • o ceapă
  • o lingură unt pentru călit ceapa + o lingură pentru copănele
  • 2 buc. brânză topită
  • un ou
  • 200 gr smântână
  • 50 gr caşcaval
  • o linguriţă usturoi pudră
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână:

Dacă nu avem copănelele gata dezosate (eu nu le-am avut) trecem la dezosarea lor. Pentru a vă ajuta, las un link în care puteţi urmari imagini cu dezosarea pulpelor de pui. http://www.reteteculinare.ro/video/dezosarea_pulpelor_de_pui/

Într-o cratiţă topim o lingură de unt. Ceapa o curăţăm şi o tocăm mărunt şi o călim în untul topit timp de 2-3 minute. Adăugăm ciupercile tocate şi mai călim 3 minute. Asezonam gustul cu sare şi piper, adăugam brănza  topită, omogenizăm şi oprim focul. Batem uşor oul si-l adăugăm în compoziţie. Cănd s-a răcorit uşor luăm cu o lingurită din amestec şi umplem copanelele. Le stropim cu uleiul amestecat cu sosul de soia, presărăm puţin piper şi le aşezăm într-un vas termorezistent. Punem câteva cubuleţe de unt deasupra şi dăm vasul în cuptorul preîncălzit, la foc iute timp de 40 de minute.

Într-un castronel amestecăm smântâna cu pudra de usturoi , puţină sare şi caşcavalul tăiat cubuleţe. Scoatem vasul de la cuptor, turnăm deasupra amestecul şi mai lăsăm 10-15 minute.

Servim cald. Noi am servit cu cartofi copţi cu rozmarin, usturoi şi maioneză.

Daca ti-a placut reteta noastra "Copănele de pui umplute cu ciuperci, în sos de smântână" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele de pui umplute