Cornulete fragede cu dulceata de zmeura

de gabrielaiancu in Prajituri, 23 Dec 2011 | 7960 vizualizari

 

Cornuletele fragede sunt printre preferatele mele, asa ca anul acesta m-am decis sa le incerc pentru prima data. Da, mai am atat de multe retete pe wishlist, care nu le-am facut nici macar odata. De ce-mi plac aceste cornulete? Pentru ca sunt fragede, si cred ca toti si toate puteti afirma in cor cu mine, ca sunt absolut delicioase. Cornuletele fragede nu sunt neaparat specifice tarii noastre, se gasesc din ambundenta si in Cehia, insa probabil reteta este diferita. Cele romanesti, si mai bine zis, cele facute de bunica mea, nu pot fi intrecute insa, de nicio alta reteta (click pe fotografie pentru a o vizualiza complet).

 

INGREDIENTE

  • 3 cani faina
  • 250 g unt nesarat, la temperatura camerei
  • 6 linguri apa
  • 1 lingura otet alb
  • 4 linguri zahar pudra
  • dulceata de zmeura
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornulete fragede cu dulceata de zmeura:

1. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati la viteza medie, untul cu faina, pana cand obtineti o consistenta sfaramicioasa si omogena. Continuand la viteza mica adaugati apa si otelul si mixati pana cand compozitia se aduna intr-un aluat unitar. Inveliti aluatul obtinut intr-o folie de plastic si dati-l la frigider pentru 6 ore sau peste noapte.

2. Preincalziti cuptorul la 200°C. Intindeti aluatul pe suprafata de lucru deja pudrata cu faina si dati-i o forma dreptunghiulara sau patrata. Taiati apoi aluatul in forme patrate (2x2cm) sau tringhiuri de marime medie. Umpleti fiecare forma cu dulceata si rulati-le sub forma de mici croisante. Puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coaceti-le pentru 15-20 minute sau pana cand devin aurii. Imediat dupa ce le-ati scos din cuptor pudrati-le cu zaharul pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete fragede cu dulceata de zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete de post cu dulceata de caise si samburi de nuca