Cornuri de brutar umplute

de bucatarimcudiana in Pizza, 24 Mar 2011 | 14260 vizualizari

 

Marturisesc ca imi plac extrem de mult produsele de panificatie - patiserie si de cand am masina de paine imi este usor sa le realizez pentru ca draguta de ea ma ajuta de framanta aluatul si il creste in bune conditii.

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 300 ml apa calduta
  • 500 de grame de faina
  • 4 linguri de supa pline cu ulei
  • 1 lingura cu zahar
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingura rasa de drojdie granulata (sau un cub de 25 grame drojdie proaspata)
  • Pt.umplutura:
  • 150 gr muschi afumat
  • 100 gr branza
  • 50 gr cascaval
  • mai trebuie:
  • sare grunjoasa pentru presarat
  • galbenus (sau ou) pentru deasupra
Portii: 9
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri de brutar umplute:

Eu am facut aluatul la masina de paine la programul 13 de framantat si crescut.

Ingredientele se pun in ordinea prevazuta in instructiunile masinii, la mine se pun lichidele si apoi ingredientele solide, aveti mare grija ca drojdia sa nu aiba contact direct cu sarea pentru ca aluatul nu va mai creste frumos.

Odata aluatul crescut se scoate pe blatul de lucru .

Se imparte in bucati cat mai egale, mie mi-au rezultat 9.

Se intinde fiecare bucata se ruleaza si se impacheteaza ca un fel de melc.

Dupa care se intinde din nou fiecare melc se aplatizeaza cu sucitorul, in forma elipsoidala, mai lata la una dintre extremitati -mai bine zis ca un triunghi-.

Se pune umplutura in partea de jos. Se aduna marginile putin ca in poza de mai jos,si se ruleaza sub forma de corn.

Astfel cornurile realizate se aseasza in tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu ou, se presara cu sare si se mai lasa la crescut aprox.20 min.

Se introduc la cuptorul preincalzit la foc mediu pentru 20-25 min.








TIPS-URI

1

se pot face in varianta dulce, dupa ce se ung cornurile cu ou se presara cu zahar tos

2

se pot folosi si alte umpluturi:ciuperci,branza, ciocolata,rahat,gem etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri de brutar umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida