Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu

de Gherca Daniela in Oaie, 11 Noi 2021 | 2918 vizualizari

 

O friptura frageda si usor de facut...ce sa mai zic de timpul stat in bucatarie!!! ;) 

 

INGREDIENTE

  • 7 cotlete de miel
  • 150 ml de vin rosu
  • 3 linguri cu ulei de masline
  • 2 lingurite cu otet din vin
  • 6 catei mici de usturoi, taiati rondele
  • oregano uscat
  • o lingura cu miere
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu:

Pentru marinada: Intr-o caserola incapatoare punem vinul rosu, uleiul de masline, sare dupa gust, circa o jumatate de lingurita de sare, piper, oregano, otetul din vin si usturoiul taiat rondele. Amestecam bine, iar in acest amestec adaugam bucatile de cotlet de miel, dar sa fie bine acoperite pentru a se marina uniform. Acoperim caserola si dam la frigider pentru minim 2 ore. 

Daca puteti si aveti timp sa le mai intoarceti pentru a se marina cat mai bine!!!


Dupa ce s-a marinat scoatem bucatile de cotlet la temperatura camerei, dar sa fie acoperite si o lasam asa cam jumatate de ora.   Mierea o punem peste marinada si amestecam bine. Incingem grillul si punem bucatile de cotelet la foc mare cam 5-6 minute, le ungem cu sosul de la marinada de 2-3 ori, intoarcem pe cealalata parte si procedam la fel. Cand sunt gata, le scoatem pe o farfurie si lasam 10 minute acoperite cu hartie de copt.  Noi am servim cu garnitura de cartofi gratinati la cuptor si sos de piper!

  Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cotlet de miel la grill marinat in vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Coaste de miel cu bere la cuptor