Couscous cu legume

de sisterskitchen in Mancaruri de post, 26 Sep 2012 | 5862 vizualizari

 

Se spune că o mâncare bogată în carbohidraţi şi bine condimentată te scapă de mahmureală şi te pune pe picioare. Ce vă putem spune este că după acest couscous ne-am suit la loc în vârful patului şi am pus un film, şi, într-adevăr, nu am adormit!
Lăsând gluma la o parte, reţeta asta pică bine oricând, dar mai ales atunci când cauţi ceva hrănitor, lipsit de grăsimi şi uşor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr couscous
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 roşie tăiată cuburi (poate fi şi din conservă)
  • 1/2 linguriţă pastă harissa
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură patrunjel
  • ulei de măsline,
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Couscous cu legume:

1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se combine. Adăugaţi cartofii tăiaţi cuburi, morcovii şi ardeiul în feliuţe, apoi roşiile. Potriviţi de sare si piper. Adăugaţi apa cat să le acopere şi lăsaţi să fiarbă acoperite, cca 30 de minute.

2.Într-un castron puneţi couscous-ul, cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline. Turnaţi apa fierbinte şi acoperiţi vasul; ar trebui ca apa să fie absorbită în 5-6 minute. Amestecaţi cu o furculiţă- ulei de măsline vă impiedică granulele să se lipească.

3.Faceţi o adâncitură în mijloc şi turnaţi legumele şi tot sosul lor fierbinte. Presăraţi pătrunjel tocat şi serviţi imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Couscous cu legume" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu soia