Covrigi cu unt si cascaval

de mirela0911 in Aperitive / Garnituri, 6 Mar 2022 | 4897 vizualizari

 

Vazusem pe instagram un videoclip cu aceasta reteta si am salvat-o. Aseara am facut si eu acesti covrigi minunati.  Data viitoare voi dubla cantitatile pentru ca au iesit deliciosi!

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1 lgt sare
  • 4 g drojdie uscata
  • 1/2 lgt zahar
  • 190 ml lapte caldut
  • 1 ou
  • 50 g unt topit si racit
  • cascaval
  • unt moale, la temperatura camerei
  • patrunjel verde tocat
  • un ou mic pt uns
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu unt si cascaval:

Intr-un bol se pune faina iar pe margine sarea. Se face o gropita in mijloc si se pune drojdia uscata, zaharul, se toarna laptele caldut, oul si untul topit. Se amesteca cu o paleta pana se combina ingredientele apoi se framanta pana devine un aluat omogen si nelipicios. Se lsa la dospit la loc caldut pentru 1 ora.

Se ia aluatul si se imparte in 4 parti egale. Se ia o parte si se intinde subtire in forma dreptunghiulara. La fel se procedeaza si cu a doua bucata. Una din foi se unge cu untul moale in strat subtire. Se presara deasupra cascaval dat pe razatoarea cu gauri mici apoi cu patrunjel verde tocat. Se asaza deasupra cealalta foaie, se trece usor peste cu sucitorul apoi se taie in fasii late de doua degete, pe latime.

Se ia fiecare fasie, se intinde usor cat ii permite, se pliaza in doua apoi se rasuceste si se prinde la capete. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt. Se procedeaza la fel cu restul fasiilor, apoi cu celelalte doua bucati de aluat.

Se lasa in tava sa mai creasca inca 20 de minute apoi se ung cu oul bine batut.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupra. 

Se pot servi atat calzi cat si reci. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Din aceasta cantitate mi-au iesit 10 covrigei de marimi potrivite.

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu unt si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta sanatoasa de aperitiv, chiftelute de dovlecei preparate la cuptor