Crema catalana by Gordon Ramsay

de ianculubita in Dulciuri, 20 Ian 2015 | 3797 vizualizari

 

Daca va plac cremele, cred ca si aceasta va fi in preferintele voastre ,mai ales ca e din cartea indragitului bucatar Gordon Ramsay; este asemanatoare cu reteta frantuzeasca Creme brulee, doar ca aceasta are un alt mod de pregatire, adica mult mai simplu!!

 

INGREDIENTE

  • 4 galbenusuri
  • 70 g zahar
  • 2 linguri amidon alimentar
  • coaja de lamaie si portocala
  • 1 baton de scortisoara
  • 250 ml lapte
  • 250 ml smantana lichida
  • 1 lingura zahar brun
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Crema catalana by Gordon Ramsay:

Intr-un vas pe foc mic se pune laptele,smantana,coaja de citrice,scortisoara si se lasa 1-2min dupa care se da deoparte,se acopera sa se infuzeze aromele dar si sa se raceasca

In acest timp,se freaca galbenusurile cu zahar iar cand a rezultat o crema albicioasa,se adauga amidonul si se omogenizeaza bine;laptele racit se strecoara si se amesteca cu crema de galbenus,se rastoarna inapoi in vas,se tine pe foc mic amestecand continuu cu telul sa nu se prinda de vas iar dupa ce s-a ingrosat,se imparte crema in vase mici(ramekin),se acopera direct pe crema cu folie alimentara(sa nu prinda crusta)apoi se lasa la frigider 1h

Se serveste pudrate cu zahar brun si caramelizat cu pistolul special

Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana by Gordon Ramsay" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Crema catalana - Reteta unui deliciu usor si rapid