Creveti cu cartofi si busuioc

de radu_popovici in Fructe de mare, 4 Ian 2012 | 10061 vizualizari

 

Crevetii marinati si prajiti rapid se potrivesc bine cu cartofii fragezi, crocanti la exterior, si cu busuiocul aromat. Serviti preparatul ca gustare calda la o masa festiva; il puteti lua in calcul si pentru masa de Revelion.
Vinul Rose by Enira 2010 completeaza excelent, ca gust, aroma si culoare acest preparat delicios.

 

INGREDIENTE

  • 12 creveti decorticati (se pastreaza coditele, daca se doreste)
  • sare
  • piper negru, proaspat macinat
  • 2 catei de usturoi, pisati
  • 1 lingura de suc proaspat de lamaie
  • 5-6 linguri de vin alb sau rose
  • 3 cartofi medii
  • 3-4 linguri de ulei de masline extra virgin
  • frunze proaspete de busuioc (sau patrunjel)
  • 1/2 lingurita de boia iute
  • 1 lingurita de boia dulce
  • rondele de lamaie, pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu cartofi si busuioc:

Se sareaza si se pipereaza crevetii. Se adauga usturoi, suc de lamaie si vin si se amesteca bine. Se lasa la marinat 30 de minute.

Se amesteca cele doua tipuri de boia.

Intre timp se pun la fiert cartofii, cu coaja cu tot, in apa cu sare. Se fierb molcom 10-12 minute, sau pana ce sunt facuti pe trei sferturi. Se scot cu o spumiera si se lasa sa se raceasca putin. Se taie apoi felii de 8 mm grosime.

Se incinge cuptorul la 180 °C. Se unge un platou cu putin ulei. Se asaza in platou feliile de cartofi. Se ung cu putin ulei, apoi se sareaza si se pipereaza.

Se coc cartofii 15-20 de minute, sau pana ce sunt fragezi si rumeniti la muchii. Se pun deoparte.

Cat se coc cartofii, se scot crevetii din marinada. Se incinge intr-o tigaie mare restul de ulei. Se prajesc crevetii 2 minute, apoi se adauga marinada si se continua alte 2-3 minute, pana ce lichidul se reduce si se ingroasa putin.

Se servesc crevetii asezati pe feliile de cartofi, stropiti cu sos, presarati cu boia si ornati cu frunze de busuioc, alaturi de rondele de lamaie si de un pahar de vin Rose by Enira 2009.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu cartofi si busuioc" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Orez cu creveti si sofran