Creveti cu taitei din orez

de Ksenya in Fructe de mare, 25 Mar 2013 | 11862 vizualizari

 

M-am hotarat sa continui cu retete cu timp de preparare sub 15 minute.
Va prezint o reteta rapida si gustoasa cu putine calorii.

 

INGREDIENTE

  • creveti curatati 1 kg
  • gimbir cat degetul mare, dat prin razatoare
  • ulei de masline 5 linguri
  • cognac 50-70 ml
  • un morcov taiat julien
  • 2 linguri sos dulce -picant
  • 2 linguri sos soia
  • cozi de ceapa verde
  • pachet taitei din orez chinezesti
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu taitei din orez:

Se spala crevetii si se pun la prajit la foc mediu in ulei cca  3 minute, se scot pe un platou si se lasa la racit, apoi ii curatam si ii adaugam in uleiul ramas in care s-au calit morcovul si ghimbirul, flambam cu cognacul, apoi adaugam sosul de soia, sosul dulce -picant, potrivim cu sare.

Adaugam pastele fierte conform instructiunilor de pe ambalaj ,totul  amestecam si presaram cu ceapa taiata marunt.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

pentru ca sa fie mai picant, putem adauga mai mult sos picant

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu taitei din orez" nu uita sa-i faci un review.
 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Arc de creveti cu orez basmati