Cum se face omleta perfecta

de AlexTeacher in Scoala de gatit Bucataras, 13 Iun 2017 | 34994 vizualizari

 

Salutare si bine te-am gasit la o noua lectie de gatit ! Azi te-nvat cum se pregatesti omleta perfecta ! Iar pentru asta, avem nevoie de o tigaie foarte buna, antiaderenta, de un tel si de o spatula.  

 

INGREDIENTE

  • 3 oua 
  • 30 g unt 
  • sare
  • piper
  • 40 g cascaval/parmezan/branza cheddar 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum se face omleta perfecta:

Sunt multe persoane care prefera omleta din 2 oua, insa din punctul meu de vedere, omleta trebuie sa aiba 3 oua. E cantitatea optima !

Spargem ouale in castron si adaugam condimente dupa plac. Eu ma voi rezuma la sare si piper.

Acum ouale trebuie batute cu telul putin sau cu o furculita.

Ouăle trebuie să fie bătute bine, cu forţă. Astfel, omleta va prinde aer şi va căpăta volum.

Amestecă-le chiar înainte de a le pune în tigaie. Dacă laşi compoziţia să se aşeze (până încingi tigaia, de exemplu), omleta nu va ieşi pufoasă – la tigaile de o calitate mai slaba se poate si lipi, pentru ca avem de-a face cu proteina.

Incingem tigaia pe plita, pastrand un foc mediu.

Untul este foarte important atunci cand facem omleta. Untul face omleta pufoasa ! Il pun in tigaie si il plimb pana se topeste. Apoi adaug ouale. In primele 20 de sec, putem sa plimbam compozitia putin pentru a o aseza uniform in tigaie. Apoi putem observa ca se gateste deja pe margine. O sa dau usor la o parte marginea, si mai plimb putin din compozitia care a ramas deasupra.

Si daca vrei sa duci omleta la urmatorul nivel, ii poti rade niste cascaval, parmezan sau branza cheddar pe deasupra. Eu o sa pun niste cascaval ras si-o sa-l las sa se topeasca.

In acest moment, cu ajutorul spatulei, o sa o impaturesc in jumate. Omleta nu trebuie să stea prea mult pe foc. Ia tigaia de pe aragaz cu puţin timp înainte de a fi gata. Procesul va continua şi fără flacără.

Omleta e gata si priveste cat este de pufoasa !

O sa o si tai ca sa va arat textura. Untul joaca un rol foarte important.

Pentru alte lectii de gatit si retete, vizitati www.bucataras.ro

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum se face omleta perfecta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

tina58 1

31.07.2017, 10:23

Sa inteleg ca prajesti omleta numai pe o parte? Cine ti-a spus tie ca asa e perfecta? Pentru mine nu este deloc perfecta si nu o sa mananc niciodata o omleta pe jumatate facuta !

kytz 1

31.07.2017, 11:18

Și eu ”prăjesc” (e mult spus....) omleta numai pe o parte, pentru că pur și simplu nu îmi place uscată (iese mult mai fadă....)!

Rahela Velicu 1

31.07.2017, 16:40

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

ieri la 23:04

Bomboane din biscuiți - Un desert delicios al copilăriei

ieri la 15:34

Franzela de casa reteta de paine simpla si pufoasa

pe 19.05 la 10:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Shakshouka - cea mai delicioasa reteta pentru micul dejun