Cum transformi un șnițel într-o delicatesă: Sandviș crocant cu pui și ceapă caramelizată

de Bucataras in Sandvisuri, 20 Apr 2024 | 6046 vizualizari

 

Astăzi, Andra Mihail cum ne putem juca cu focul, dar și cu gusturile. 
 
Descoperă un mod delicios de a reutiliza șnițelele de pui crocante într-un sandwich cu adevărat gustos! Îmbină gustul bun al șnițelului de pui cu aroma dulce și bogată a cepei caramelizate și a unor ingrediente proaspete, precum salata verde sau roșiile, și a unor condimente savuroase, cum sunt maioneza și muștarul. Acest sandwich devine o opțiune rapidă și delicioasă pentru o gustare sau pentru un pachet.

 

INGREDIENTE

  • Felii de pâine
  • Șnițele de pui
  • Cașcaval sau mozzarela (50 g)
  • 2 cepe roșii
  • 1 roșie
  • Salată verde
  • Maioneză (2 linguri)
  • Muștar (1-2 linguri)
  • Sare și piper
  • Oțet balsamic (30 ml)
  • Unt (50 g)
  • Ulei de măsline (50 ml)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cum transformi un șnițel într-o delicatesă: Sandviș crocant cu pui și ceapă caramelizată:

Prăjiți pâinea: Încălziți 1-2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie.

Adăugați feliile de pâine și prăjiți-le până devin aurii și crocante pe ambele părți.

Caramelizați ceapa: Tăiați ceapa în felii subțiri. Topiți untul într-o tigaie la temperatură medie și adăugați 2 linguri de ulei de măsline, apoi adăugați ceapa, sare, piper și oțetul balsamic. Lăsați-o să se călească la foc mic până devine moale și auriu caramelizat, amestecând din când în când.

Preparați sosul: Amestecați maioneza și muștarul și adăugați sare și piper.

Pregătiți legumele: spălați bine frunzele de salată și ajutați-le după dimensiunile feliilor de pâine. Tăiați roșiile felii.

Asamblați sandwich-ul: Ungeți fiecare felie de pâine cu sosul, așezați peste câte o frunză de salată verde, apoi adăugați șnițelele de pui crocante, feliile de roșii, cașcavalul (pe care îl puteți topi ușor cu o torță dacă vă place să vă jucați cu focul) și ceapa caramelizată.

Acoperiți cu cealaltă felie de pâine și presați ușor pentru a fixa ingredientele.

Tăiați sandwich-ul în jumătate sau în diagonală și serviți-l alături de un sos preferat sau o salată proaspătă.

Acest sandwich cu pui crocant și ceapă caramelizată este o opțiune rapidă și delicioasă pentru o gustare sau o masă hrănitoare! Poftă bună!

Vezi și o Rețetă delicioasă de Sandwich cu salată de oua și somon afumat

Daca ti-a placut reteta noastra "Cum transformi un șnițel într-o delicatesă: Sandviș crocant cu pui și ceapă caramelizată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

laura_n 1

21.04.2024, 11:24

Cleme ))))

vasimur 1

21.04.2024, 13:59

Rocsi 1

21.04.2024, 18:59

Daca scot ceapa, as putea manca si doua sandwich-uri!

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Smørrebrød cu Danablu, Granny Smith si bacon