Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara

de katty in Dulciuri, 21 Apr 2018 | 4205 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 150 gr zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 cana nuca macinata
  • 1 albus+1 lingura apa
  • zahar pudra cu aroma de vanilie pentru pudrat

Umplutura

  • 200 gr branza dulce
  • 250 gr unt 82% grasime
  • 320 gr faina
  • 50 gr zahar
  • un praf de sare
  • 1 galbenus
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara:

Intr-un castron mixam untul, branza, zaharul, sarea si galbenusul. Cernem faina si framantam un aluat elastic. Strangem aluatul intr-o bila, o invelim in folie de plastic si o dam la rece pentru cel putin 1 ora. Impartim aluatul in 4 parti egale.
Intindem fiecare parte, pe rand pe un blat de lemn usor infainat, sub forma de cerc.
Batem albusul cu apa si ungem aluatul bine.


Amestecam intr-un castron nucile, zaharul si scortisoara.
Presaram  peste aluat, lasand mijlocul liber. Cu dosul lingurii presam usor umplutura sa adere mai bine la aluat. Cu un cutit special sau cu unul bine ascutit impartim aluatul mai intai in 4, apoi fiecare parte in alte 4 parti, obtinand astfel 16 triunghiuri. Rulam fiecare triunghi de la baza spre varf, formand cornulete. 
Asezam cornuletele intr-o tava, pe hartie de copt (vom obtine 2 tavi mari, de cuptor). Dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pana se rumenesc.
Scoatem tava si lasam cornuletele sa se racoreasca, apoi le tavalim prin zahar pudra cu aroma de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cornulete cu branza, nuca si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac si nuci