Desert cozonac

de laura_n in Prajituri, 26 Ian 2013 | 96221 vizualizari

 

Anul acesta, de sarbatori, am reusit sa imi bucur baietii cu niste cozonaci frumosi! Cam plini de cacao, dar asa e gustul lor :) Eu folosesc masina de aluat si astfel, stiu sigur ca ies bine, altfel nu stiu daca m-as incumeta :)))

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 800 gr faina
  • 3 oua
  • 300 ml lapte dulce
  • 150 gr unt
  • zahar vanilat
  • 200 gr zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • coaja lamaie

Umplutura:

  • 400 gr nuca macinata
  • 100 gr zahar brut
  • 100 gr cacao
  • un ou pt uns
  • 200 gr rahat
  • 50 gr stafide
  • 50 gr merisoare
  • coaja lamaie
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac:

Toate ingredientele le-am pus in cuva masinii, am selectat programul de framantare.

Cand a crescut aluatul, am portionat pentru doi cozonaci. 

Separat, intr-un castron, am amestecat nuca macinata cu cacao, cu zahar brut (cateva linguri), coaja lamaie, stafide, merisoare si rahatul taiat cubulete.

Am intins cate o foaie de aluat, am presarat din compozitia de nuca si am rulat. Am impletit cate doua rulouri si am format un cozonac pe care l-am asezat cu grija in forma de copt unsa si prevazuta cu hartie de copt.

Dupa ce am terminat de impletit si celalalt cozonac, i-am lasat putin la caldura, cat au mai crescut un pic, apoi i-am bagat la cuptor, la copt, cam o ora.

Cand i-am scos apoi de la cuptor, i-am lasat un pic sa respire si i-am uns cu ou batut si i-am presarat cu zahar brut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Panacris 1

23.12.2018, 20:31

Nohat, eu de abia azi i-am descoperit Deja sunt în cuptor!

dantes 1

12.04.2020, 09:48

Super!

mihaelar63 1

21.04.2024, 23:58

Cum arata !!!!!
Nu am inteles cu ce ii framanti ? Cu ajutorul robotului sau cu masina de paine ?

COMENTEAZA

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Amandine