Desert Dobos rulat

de rodicaspring in Prajituri, 24 Dec 2021 | 2924 vizualizari

 

Aceastä ruladä festivä este o combinatie dintre o buturugä si tortul dobos. Ingredientele sint asemänätoare

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 10 oua
  • 200 zahar
  • 60 gr unt,
  • 10 linguri fäinä,
  • vanilie.
  • Cremä:
  • ciocolatä 400gr,
  • vanilie,
  • 10 gälbenusuri,
  • 250 zahär sau 200 
  • 600 gr unt 
  • ornare dupä dorintä,
  • cremä-friscä.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Dobos rulat:

Blat: se bat albusurile tari cu 100 zahär pudrä, gälbenusurile cu vanilie si 100 zahär untul topit, apoi se toarnä gälbenusurile in albus .

Fäina se pune la sfarsit in compozitie, in ploaie, se amestecä si se repartizeazä 5 foi pe dosul tävii pätrate care se coc 9 minute mai moi putin, nu sä se lipeascä dar nici crocante cä nu se mai pot rula. Toate foile se coc pe hirtie de copt. Cand se scot, se inläturä si se ruleazä repede foile in altä hartie , panä nu se intäresc, cä altfel se rup. Aici mentionez cä fiecare foaie sä fie crema intinsä pe ele cind vrem sä le ruläm din 3 foi se prelungeste una din alta sä iasä o ruladä mai groasä mai lungä.

Crema: untul se bate spumä. Gälbenusurile se amestecä pe foc cu zahär pudrä si vanilie.

Ciocolata se topeste cu 100 gr friscä nebätutä, pe foc apoi se pune in gälbenusuri. Cand s-a mai räcit un pic se amestecä cu untul. Dupa cum spuneam foile umplute se ruleazä, 3 buc se face o ruladä, apoi separat cele 2 tot asa; apoi, se taie sub formä de creangä in 2, se ataseazä la ruladä, lateral.

Se orneazä dupä dorintä, friscä sau si cremä si friscä, ca in pozä.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Dobos rulat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Dobos