Desert eclere

de Gicuta in Dulciuri, 13 Oct 2015 | 17173 vizualizari

 

Daca energia electrica se intrerupe vreo 4-5 ore si nu poti spala, aspira si calca, nu-ti ramane decat sa incingi cuptorul (pe gaz) si sa te apuci sa coci eclere. Asta mi s-a intamplat de dimineata :) Asa ca…azi v-am adus niste eclere tare bune (preparate manual, cu telul) :)

 

INGREDIENTE

  • Cojile de eclere :
  • 2 cani faina (cana de 250 ml)
  • 1 1/2 cana apa
  • o cana de ulei
  • 7 oua
  • un praf de sare
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 125 g unt
  • 200 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • 6 linguri faina
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • o esenta de vanilie
  • un praf de sare
  • Umplutura de frisca:
  • 500 ml frisca lichida
  • 100 g ciocolata alba
  • Decor:
  • 100 g ciocolata 50 % cacao
  • 50 ml frisca lichida
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert eclere:

Coji eclere: Punem intr-o craticioara pe foc apa, uleiul si sarea. Cand da in clocot mai lasam sa fiarba cateva secunde, luam cratita de pe foc si adaugam toata faina amestecand cu telul pana la omogenizare. Lasam sa se racoreasca, apoi adaugam ouale pe rand, amestecand bine dupa fiecare. Punem aluatul intr-o seringa de patiserie (pos) si formam eclere in tava tapetata cu hartie de copt, lasand distanta intre ele. Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu spre mare (aproximativ 190-200 grade) pentru 25 minute, pana eclerele se rumenesc frumos. Se scoate apoi tava si se lasa la racit.

Crema:  Intr-un vas cu fund dublu punem laptele la fiert cu praful de sare. Galbenusurile le frecam cu zaharul. Adaugam faina, amestecam bine si turnam compozitia de galbenusuri peste laptele fierbinte, amestecand energic sa nu se formeze cocoloase. Lasam la fiert pana crema se ingroasa ca o smantana, apoi o dam deoparte si adaugam esenta de vanilie, zaharul vanilat si untul si amestecam bine. Acoperim vasul cu folie alimentara si il lasam la racit.

Umplutura frisca: Frisca lichida o punem pe foc intr-o craticioara. Adaugam ciocolata alba rupta bucatele si aducem compozitia la punctul de fierbere. O dam deoparte, omogenizam, apoi o lasam sa se raceasca. O punem 10-15 minute in congelator dupa care o batem spuma.

Decor: Punem intr-o craticioara frisca si cand se incalzeste (fara sa fiarba) dam deoparte si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam pana obtinem o compozitie fina.

Asamblare: Taiem eclerele pe lungime si cu ajutorul seringii de patiserie(pos), le umplem cu crema apoi cu frisca. Deasupra le decoram cu ciocolata topita in frisca.

 

TIPS-URI

1

 Nu deschideti usa cuptorului in timpul coacerii pentru ca se vor lasa cojile de ecler.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu ciocolata si crema de vanilie