Desert Lamington cu merisoare si cocos

de katty in Prajituri, 26 Dec 2020 | 2293 vizualizari

 

Retete festive de iarna
 Imi doream o prajitura ,,tavalita,,, , una mai moderna cu gust dulce acrisor..Si cum in fiecare vara imi pun la congelator merisoare m-am gandit ca e momentul potrivit sa le folosesc.A iesit o prajitura  minunata.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri zahar
    • 6 linguri faina
    • un praf de sare
    • vanilie
    • 5 gr praf de copt
    • 150 gr merisoare congelate
    Crema:
    • 1 plic budinca cocos
    • 400 ml lapte cocos
    • 200 ml lapte vaca pasteurizat
    • 3 linguri zahar
    • 20 gr unt
    Glazura:
    • 250 gr ciocolata alba
    • 150 gr frisca lichida
    • 100 ml lapte
    • nuca cocos macinata fin
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert Lamington cu merisoare si cocos:

Preparam blatul.Separam ouale. Mixam albusurile cu sarea, apoi cu zaharul pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam vanilia si galbenusurile si omogenizam.Cernem faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor cu o spatula.Incorporam merisoarele.Turnam amestecul in tava mare de la aragaz in care am pus hartie de copt. Dam tava  la cuptorul preincalzit pentru 15-20 de minute sau pana trece proba scobitorii. Scoatem tava si lasam prajitura sa se racoreasca, o desprindem de pe hartia de copt si o lasam la racit.Taiem prajitura racita in doua jumatati pe verticala.Pregatim crema. Punem intr-o craticioara praful de budinca, zaharul si turnam incet laptele amestecand continuu. Adaugam laptele de cocos si punem la foc mic. Amestecam continuu pana se ingroase. Dam jos, adaugam untul amestecand energic si lasam crema la racit. Intindem crema peste o parte de blat si acoperim cu cealalta.Dam prajitura la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi. Taiem prajitura racita in dreptunghiuri de marime potrivita.Mie mi-au iesit 20 de bucati.

 

Pregatim glazura.

Punem intr-o craticioara frisca, laptele si ciocolata alba. O punem la foc si o lasam pana lichidul se infierbanta, dar nu clocoteste. Dam jos si amestecam pana ciocolata se topeste.

Tavalim fiecare dreptunghi prin glazura racorita, apoi prin nuca de cocos.

Punem prajiturile pe un gratar si le dam la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert Lamington cu merisoare si cocos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura desteapta cu ciocolata