Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme

de Constelatialeu in Dulciuri, 14 Aug 2018 | 5582 vizualizari

 

Caldura mare moncher, dar zau ca merita placinta asta s-o descretesti cu papilele gustative....

 

INGREDIENTE

  • cca 400 g foi de placinta Linco ( 10 foi )
  • cca 700 g branza dulce mai grasuta
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • 150 g stafide
  • 2 pliculete de zahar vanilat bourbon
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 4 galbenusuri
  • 1 l lapte dulce
  • 3 galbenusuri
  • 3 pliculete zahar vanilat bourbon
  • ulei pentru uns
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme:

Mai intai decongelam foile de placinta.

Intr-un castron punem branza dulce, iaurtul grecesc, 4 galbenusuri de ou, zaharul vanilat si cele 8 linguri de zahar, sarea si stafidele si apoi omogenizam ingredientele.

Luam foile, cate 2 si le ungem bine cu ulei, apoi pe jumatate din foi asezam 5 gramajoare de umplutura, aducem peste gramajoare cealalta jumatate de foi si apoi strangem foile, adica le incretim cum se vede-n imagine.

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiune 24/34 cm , asezam foile incretite una langa alta, dam tava la cuptorul preincalzit la 180 grade C, pana se rumeneste.

Separat amestecam laptele cu 3 galbenusuri si 3 pliculete de zahar vanilat bourbon, apoi scoatem tava din cuptor, intepam din loc in loc si turnam amestecul de lapte si ou. Dam din nou tava la cuptor pana ce laptele intra in placinta. Un deliciu atat calda cat si rece, daca mai apuca sa se raceasca....

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta creata a la Motan ca la Cleme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema de branza si budinca de vanilie