Desert placinta simpla cu mere

de Nadyne in Prajituri, 19 Mai 2017 | 5118 vizualizari

 

Simpla, delicioasa...este preferata familiei!

 

INGREDIENTE

  • 21 linguri zahar
  • 21 linguri ulei
  • 2 oua
  • 21 linguri apa minerala
  • un plic praf de copt
  • faina cat cuprinde

Pentru umplutura:

  • 1,5 kg mere
  • 5-6 linguri zahar
  • scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinta simpla cu mere:

 Pentru aluat, batem ouale cu zaharul, adaugam apoi uleiul si apa minerala si amestecam. Incepem a pune faina amestecata cu praful de copt si framantam. Trebuie sa obtinem un aluat neted care nu se lipeste de maini, nu foarte vartos.

 Merele curatate se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se calesc cu zaharul, pana scade zeama lasata. La final, se adauga si scortisoara, dupa gust.

 Impartim aluatul in doua. Pe hartia de copt, intindem prima foaie, putin mai mare ca marimea tavii. O asezam in tava, repartizam uniform umplutura racita. La fel procedam si cu cea de-a doua foaie, apoi o punem deasupra umpluturii, cu ajutorul hartiei.

  Introducem placinta in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40-50 minute.

 Se portioneaza rece.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinta simpla cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Negresa à ma façon