Desert prajitura cu mere

de Geanina87 in Prajituri, 6 Apr 2013 | 82989 vizualizari

 

Reteta am vazut-o la Miha. Am modificat-o putin in sensul ca eu am framantat-o cu mainile (aici nu am masina de paine). Pot doar sa va spun ca e super delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 100 g zahar pudra
  • 2 linguri de zahar pentru umplutura
  • 1 kg mere
  • 250 g unt
  • 800 g faina
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 plic praf de copt stins cu zeama de lamaie
  • 1 praf de sare
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu mere:

Se curata merele de coaja si se dau pe razatoarea mare, apoi se calesc in 50 g de unt, se adauga 2 linguri de zahar si scortisoara. Se lasa sa se raceasca.

Intr-un bol mai mare se pune faina si untul topit (dar nu de tot) si se framanta pana se formeaza firimituri. Se adauga zaharul pudra, praful de sare, praful de copt stins si ouale, rand pe rand. Trebuie sa iasa un aluat nelipicios si elastic care se infasoara in folie si se pune la frigider pentru o ora. Se imparte apoi in trei si se intind 3 foi.

In tava tapetata cu hartie de copt se asaza prima foaie, jumatate din compozitia de mere, a doua foaie, restul de mere si ultima foaie. Se pune la cuptor, la foc mic pana se rumeneste putin.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

cecyly 1

23.03.2014, 09:52

Am urmat exact reteta si mi-a iesit perfect! Multumesc pentru reteta!

Geanina87 1

23.03.2014, 17:57

Cu mare drag

Bya Ralu 1

16.09.2014, 01:07

Bună

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda,mere si ghimbir