Desert prajitura cu nuci pralinate

de Lavinia in Prajituri, 8 Oct 2013 | 146672 vizualizari

 

Chiar si cu raceala asta care nu imi da pace, tot nu puteam sta degeaba. Pentru crema si blat m-am inspirat de la Miha, a iesit o bunatate de prajitura!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 7 albusuri
  • 150 g zahar pudra
  • 3 1/2 linguri jumate ulei
  • 3 1/2 linguri jumate apa
  • 90 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 40 g nuci macinate
  • Crema de vanilie:
  • 7 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 180 g zahar pudra
  • 3 pliculete de zahar vanilat
  • 3 linguri amidon
  • 100 ml frisca lichida
  • Nuci pralinate:
  • 100 g zahar
  • 100 g nuca
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu nuci pralinate:

Blat: Mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga zaharul pudra si mixeaza pana devine o bezea tare. Adauga uleiul si apa si mai mixeaza cateva secunde.

Cerne faina amestecata cu praful de copt, apoi adaug-o lingura cu lingura peste albusuri, amestecand usor, cu miscari circulare pentru a nu elimina aerul din albusuri.

Adauga si nuca macinata si coace blatul in cuptorul preincalzit la 180 de grade intr-o tava (35/25 cm) tapetata cu hartie de copt pentru 25 minute sau pana trece testul scobitorii.

Cat timp este blatul in cuptor prepara crema .

Crema: Pune laptele la fiert intr-o craticioara. Amesteca galbenusurile cu zaharul pudra, amidonul si laptele fierbinte si pune amestecul pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa ca o budinca.

Ia de pe foc, adauga vanilia si lasa budinca la racit.

Mixeaza frisca bine apoi adaug-o peste budinca racita si amesteca usor cu o spatula pana ce este bine incorporata.

Pune crema peste blatul racit, niveleaza bine si baga prajitura la frigider.

Pune 100 g de zahar intr-o craticioara la caramelizat, pana ajunge la culoarea chihilimbarului.

Adauga nuca intreaga, amesteca bine, apoi pune caramelul pe o tava/tocator tapetat cu hartie de copt.

Lasa nuca la racit pana se intareste bine caramelul apoi zdrobeste-o cu un sucitor.

Presara nuca peste prajitura si las-o la rece pentru minim 3-4 ore.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu nuci pralinate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (49)

Alexandra Burz 1

28.12.2013, 19:19

ryta 1

08.09.2014, 15:30

GinaDuma 1

13.02.2017, 00:28

Măsură de ulei e de 3,1 pe 2
Sau 31 pe 2 explicame cum pot sa masor în militari multumesc

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Petre Roman"