Desert prajitura Egipteana

de Lily_Musat in Prajituri, 18 Ian 2011 | 116906 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 foi:
  • 4 albusuri de ou
  • 4 linguri de zahar
  • 1 lingura de faina
  • 80 grame de nuci
  • Budinca de vanilie:
  • 8 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • 340 ml lapte
  • 2 linguri de amidon (faina)
  • 170 g unt
  • 1 esenta de vanilie fiola
  • Crema de frisca cu zahar ars si nuci:
  • 200 ml frisca
  • 150 g zahar
  • 120 g nuci
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Egipteana:

Se fac patru foi si doua creme. Budinca de vanilie si crema de frisca cu zahar ars si nuci.

Foi: Preparam pe rand cate 2 foi. Batem albusurile spuma, impreuna cu zaharul pentru cele 2 foi, nucile le amestecam cu faina si le adaugam cu lingura in compozitie. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt punem cu lingura din compozitie la distanta una de cealalta 2 foi, incercand sa le facem la fel de mari ca atunci cand se suprapun sa fie la fel. Se coc in cuptorul incins timp de 20 minute. Acelasi procedeu il repetam si pentru celelalate 2 foi. Este indicat sa asteptati sa preparati ingredientele pentru celelalte 2 foi inainte de a le scoate din cuptor pe primele ca sa nu se lase compozitia.

Crema 1: Punem intr-o cratita galbenusurile, zaharul, amidonul sau faina si adaugam treptat laptele amestecand cu telul. Punem pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Dam de pe foc cratita, adaugam untul si esenta de vanilie. Lasam budinca sa se raceasca de tot.

Crema 2: Topim zaharul si il punem pe staniol sa se intareasca, apoi il faramam bine cu un facalet. Frisca batuta o amestecam cu zaharul ars pisat si cu nucile macinate.

Asamblare: Cele 4 blaturi coapte, care s-au racit intre timp le punem pe un platou. Impartim cremele in 3. Punem primul blat pe un platou, apoi punem budinca de vanilie, crema de frisca, apoi alt blat si tot asa alternam pana se termina. Ultimul blat il acoperin cu frisca, iar pe deasupra razuim ciocolata.  

Lasam prajitura la rece cateva ore.

TIPS-URI

1

 Pentru foi dublam cantitatile din lista, pentru ca ne trebuie 4 foi in total.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Egipteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Rulada cu crema de halva