Desert prajitura Fulg de Nea

de miremirc in Prajituri, 2 Ian 2011 | 94879 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 5 galbenusuri
  • 180 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 10 linguri apa
  • 200 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:  
  • 250 g margarina rama (unt)
  • 350 ml lapte
  • 100 g cocos
  • 1 lingura amidon alimentar
  • rom dupa gust
  • Glazura:  
  • 5 albusuri
  • 200 g zahar  
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Fulg de Nea:

Blat: Mixam galbenusurile cu zaharul si plicul de zahar vanilat, adaugam apa, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se rastoarna in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei si tapetata cu faina si se coace la foc mediu pana trece testul cu scobitoarea.

Crema:  Amestecam amidonul cu nuca de cocos, apoi adaugam laptele putin cate putin ca sa nu faca cocoloase si punem pe foc pana se ingroasa putin. Lasam la racit, apoi punem romul. Untul se mixeaza pana devine spumos si in el punem cu lingura putin cate putin din crema de cocos pana o incorporam toata.

Glazura: Mixam albusurile cu zaharul la bain marie pana cand compozitia devine tare, apoi o lasam sa se raceasca.

Asamblare: blat-crema-glazura-ciocolata alba rasa (presaram cocos).

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Fulg de Nea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Colina cu gargarite