Desert tort cu afine si bezea de lamaie

de CameliaR in Torturi, 31 Dec 2018 | 5319 vizualizari

 

Am ajuns si in ultima zi din anul 2018. Pentru Revelion dar si pentru ziua mea am ales sa pregatesc acest tort delicios. Are un blat pufos cu afine si o bezea delicioasa de lamaie. Am gasit reteta pe youtube (Home Cooking). Te-ai gândit unde petreci Revelionul? Să nu uiți să iei cu ține: voia bună, dragostea și veselia de altădată! La multi ani! Ps: O sa revin si cu sectiunea tortului. 

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 170 g unt
  • 200 g zahar
  • 3 oua
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja de la 2 lamai
  • 30 ml suc de lamaie
  • 280 g faina
  • 8 g praf de copt
  • 3 g sare
  • 160 ml lapte batut
  • 200 g afine proaspete
  • 5 ml ulei
  • 1 lingura faina
  • BEZEA DE LAMAIE SI UNT
  • 5 albusuri de ou
  • 250 g zahar
  • 340 g unt moale
  • coaja de la 2 lamai
  • 1 lingurita esenta de lamaie
  • 1 praf de sare
  • DECOR
  • frisca
  • afine
  • feliute de lamaie
  • ciocolata alba
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort cu afine si bezea de lamaie:

Blat

Punem untul intr-un bol. Adaugam zaharul si coaja rasa de la 2 lamai. Mixam pana la omogenizare. Adaugam treptat cele 3 oua. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam o lingurita esenta de vanilie si sucul de lamaie. Mixam. Intr-un bol punem faina, praful de copt si sare. Amestecam cu o lingura.Incorporam treptat faina in crema de unt. Alternam faina cu laptele batut. Punem intr-un bol afinele.Punem peste ele uleiul, le amestecam si apoi adaugam faina. Le amestecam usor cu o spatula. Le adaugam peste crema de unt si amestecam usor.  Impartim compozitia in 3 tavi de 18 cm. Le coacem timp de 30-35 de minute la 180 grade C. 

Bezea de lamaie si unt

Punem intr-un bol albusurile. Adaugam zaharul si un praf de sare. Punem bolul la bain-marie. Amestecam continuu cu un tel timp de 5 minute. Luam bolul de pe foc si punem compozitia intr-un alt bol. Mixam la viteza mare timp de 10 minute pana arata ca o bezea. Adaugam treptat untul taiat cubulete. Mixam la viteza mica. Adaugam sucul de lamaie si coaja de la 2 lamai. Amestecam.

Asamblare 

Chiar daca crema este moale atunci cand il asamblati, peste noapte se  intareste bine de tot. Taiem suprafata blaturilor pe o suprafata dreapta. Punem primul blat pe un platou. Adaugam bezea de lamaie. Adaugam cel de-al doilea blat. Punem doua linguri din crema de bezea. Adaugam cel de-al treilea blat. Punem 2 linguri de crema de bezea. Imbracam tortul intr-un strat subtire de crema de bezea sau frisca. Puteti sa il decorati cum doriti. Eu l-am imbracat in frisca si l-am ornat cu afine, ciocolata alba, si feliute de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort cu afine si bezea de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu blat umed si crema de portocale cu mascarpone