Desert tort Raffaello

de Lau in Torturi, 7 Mar 2018 | 5787 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri faina (pline cu varf)
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 3 linguri ulei
  • 50 g alune
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de vanilie
  • un varf cutit sare
  • Crema
  • 200 ml lapte condesat
  • 200 g ciocolata alba
  • 250 ml frisca
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 5 linguri nuca de cocos
  • 20 g unt de cocos
  • Decor
  • nuca de cocos
  • bomboane Raffaello
  • 100 ml frisca
  • 100 ml smantana
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort Raffaello:

Blat-Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa, adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare, incorporam si uleiul in fir subtire ca la maioneza.

Adaugam praful de copt, faina, alunele si nuca de cocos (eu eram sa uit de ea si am adaugat dupa) amestecam cu o spatula amestecand cu miscari usoare pana ce se omogenizeaza.

Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.

Il lasam sa se raceasca foarte bine, dupa care il taiem in 3 felii.

Crema-intr-un bol topim ciocolata rupta bucatele cu frisca, lasam sa se raceasca bine.

Mixam smantana cu frisca racita pana ce capata o compozitie ferma, adaugam nuca de cocos, laptele condesat, untul de cocos si mixam pana ce se omogenizeaza.

Ansamblare-asezam prima foaie de blat(eu pun tot timpul foaia de deasupra) o insiropam (eu am insiropat cu lapte de cocos), adaugam 1/2 din crema-a 2 foaie -insiropam-crema ramasa-ultima foaie.

Eu am oprit putina crema si am imbracat tortul dupa care l-am dat la rece 30 min.

Mixam frisca impreuna cu smantana si imbracam tortul, oprim putina crema ca sa decoram deasupra.

Punem nuca de cocos pe laterale, sprintezi crema deasupra, adaugam cateva bomboane Raffaello si dam tortul la rece cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort Raffaello" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

pe 16.06 la 20:34

Reteta de hotdog de casa - Simplu si delicios

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1278 puncte

Rocsi

695 puncte

Lau

Lau 9

260 puncte

vasimur

163 puncte

oanapl

139 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tort cu nuca de cocos