Dovlecei butoias cu carne

de Patty in Mancaruri de legume, 9 Sep 2016 | 2113 vizualizari

 

"Ziua cand imi rasfat nevasta"

 

INGREDIENTE

  • 6 dovlecei rotunzi;
  • 500 g carne amestec(porc+vita) tocata;
  • 100 g orez;
  • 1 ceapa;
  • 1/2 morcov;
  • 2 rosii;
  • patrunjel verde;
  • 2 linguri de pasta de rosii;
  • sare,piper;
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei butoias cu carne:

 Reteta e destul de simpla,se scobesc dovleceii si se umplu cu o compozitie de carne si orez ca pentru sarmale.
Se spala dovlecei,se taie capacul,iar apoi cu ajutorul unei lingurite se scoate miezul.

    Asa cum v-am spus,umplutura este aceeasi de la sarmale.Intr-o cratita se caleste ceapa in 2-3 linguri de ulei pana devine sticloasa,apoi se adauga orezul bine spalat,morcovul dat prin razatoarea fina, patrunjelul , pasta de rosii si se condimenteaza dupa gust cu sare,piper.

Se adauga o canita mica de apa si se lasa pe foc 2-3 minute sa se umfle un pic orezul,dupa care se opreste focul si se lasa compozitia sa se racoreasca.    

Dupa ce compozitia s-a racit se amesteca cu carnea tocata si se umplu dovleceii scobiti.   Dovleceii umpluti se aseaza intr-un vas de lut in care turnam 2 cescute de apa si felii de rosii printre ei.Se fierb la foc mic timp de o ora si servesc calzi stropiti cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei butoias cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu orez,branza si cascaval