Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii

de T I M E A in Mancaruri de legume, 24 Iul 2014 | 5887 vizualizari

 

Eu nu ma mai satur sa mananc legume in tot felul de combinatii. Sunt convinsa ca va sunt pe plac si voua si sper ca o sa le incercati.

 

INGREDIENTE

  • 2 dovlecei potriviti
  • miezul de la dovlecei ( sau o jumatate de dovlecel)
  • 1 ardei gras verde
  • 3-4 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • 5 linguri rosii decojite taiate cubulete
  • 2 linguri orez
  • 2 linguri pesmet
  • 1 ou
  • 2 cani suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper
  • busuioc verde tocat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii:

Curatam dovlecelul si il taiem in trei. Scobim miezul lasand aprox 1 cm grosime pe fund.

Legumele spalate si taiate marunt le calim in putin ulei de masline.

Adaugam miezul de dovlecel taiat bucatele, lasam sa se caleasca putin apoi adaugam o cana de apa si orezul spalat.

Lasam sa fiarba aprox 10 minute amestecand din cand in cand. Adaugam rosiile decojite si saram si piperam dupa gust.

Dupa 5 minute luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-a racit adaugam pesmetul si oul si omogenizam.

Umplem cu aceasta umplutura cele 6 bucati de dovlecel pe care le punem apoi intr-un vas. Eu am folosit un vas de sticla cu capac, rezistent la caldura.

Turnam sucul de rosii peste dovlecelul umplut.

Adaugam o lingurita de zahar si dupa gust un pic de sare si piper si amestecam cu o lingurita.

Presaram deasupra si in sos busuioc tocat, acoperim vasul si il dam la cuptor la 190-200 de grade timp de aprox 40-60 de minute.

Scoatem vasul la jumatatea timpului si  cu o lingura mai punem sos peste dovlecei.

Scoatem din cuptor si servim mancarea calda simpla sau cu smantana.

Sa aveti pofta!

TIPS-URI

1

Dovlecelul sepoate taia si pe lung

2

Nu e neaparat sa curatati dovlecelul, eu il prefer curatat dar voi faceti cum doriti

3

Puteti avea o mancare de post daca nu puneti oul

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel umplut cu legume in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Legume mexicane la wok